РЕГАТА ПЪЛНОЛУНИЕ

РЕГАТА ПЪЛНОЛУНИЕ 2023

(01-03 ЮЛИ 2023 г.)

ВАРНА-БАЛЧИК-ВАРНА

Най-романтичната РЕГАТА ПЪЛНОЛУНИЕ 2022 ще се проведе за пета поредна година, организиране от Ветроходна академия Кор Кароли организира CORTEVA Agriscience, Hydro Mark, Black Sea Yachting.

ПРОГРАМА

Събота 01 юли 2023 г.

Варна-Балчик

Неделя 02 юли 2023 г.

Балчик-Варна

Понеделник, 03 юли 2023 г.

18:00–22:00   Гонки във Варненски залив: Фар Варна-Трета Буна-Фар Варна;

22:00   Награждаване и закриване на регатата;

 

ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ КОР КАРОЛИ кани всички собственици на ветроходни яхти да се включат в състезанието, което по регламент се плава само под ветрила. Регата-плаване ПЪЛНОЛУНИЕ ще се проведе по хандикапната система ORC и клас „Свободен“. Клас „Свободен“ е за  яхти, които нямат сертификати ORC и/или ще участват за първи път на регата. Записването за регата е електронно с попълване на следния електронен формуляр:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdthObWqGJ_QwSzEfkibX5JU1Cv0n2p_kfo5M1unet5gVglTQ/viewform?usp=sf_link

Всеки шкипер на ветроходната яхта носи отговорност за сигурността и действията на екипажа и гостите на ветроходната яхта, която управлява! Таксата за участие e 15 лв. за член на екипажа.

ИЗВЕСТИЕ ЗА РЕГАТА: NOR_Full_Moon_Regatta_Sailing_2022

Целта на регатата е да представи красотата на плаването под ветрила по лунната морска пътека, както и да обедини ветроходните яхти в обща флотилия за плаване по пълнолуние. Ветроходната флотилия плава от фара на Пристанище Варна до трета буна и възможно най-близо до брега с вдигнати ветрила, за да могат всички от плажа, крайбрежната алея и Морската градина да я наблюдават и да й се наслаждават.

КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРА СНИМКА! ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ КОР КАРОЛИ обявява конкурс за най-добра снимка на ветроходна яхта по време на регатата-плаване ПЪЛНОЛУНИЕ 2022 и публикувана във Фейсбук страницата на Академията: https://www.facebook.com/CorCaroliSailingAcademy/. Победителят ще спечели ваучер за ветроходен курс за начинаещи!

Победители от предходни години в конкурс за най-добра снимка на ветроходна яхта по пълнолуние:

2021 г. (20-22 август)-Неделчо Неделчев

2020 г. (01-02 септември)-Георги Бончев

 

2019 г. (14 август)-Пламен Стоянов

 

2018 г. (25 август)-Нели Александрова

 

ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ КОР КАРОЛИ организира тази регата в памет на кап. Георги Георгиев, като припомня мъдрите му послания: „Да приеме българинът морето в своя бит и да го използва за културен отдих, да разшири още повече областта на неговото приложение.“ (бел. кап. Георги Георгиев е първият българин, обиколил света сам с яхтата „Кор Кароли“ и успешно завършил „олимпийската“ регата за едночленен екипаж ОСТАР’76).