ПЛАВАНЕ ПО ПЪЛНОЛУНИЕ

В навечерието на пълнолуние и празника на Варна, 14 август 2019 г. от 20:00 ч., преди официалния старт на регата Кор Кароли, ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ КОР КАРОЛИ инициира Ветроходно плаване по пълнолуние с начало 20:00 ч. от залив Романтика до Трета буна и обратно.

Плаването по пълнолуние отново е подарък за всички участници преминали обучение по ветроходство в курсовете през 2019 и 2018 на ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ КОР КАРОЛИ. Плаването ще се извърши на пет ветроходни яхти Койот, Ана Белла, Espresso Martini, Oginev и Елинор.

ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ КОР КАРОЛИ кани всички собственици на ветроходни яхти да се включат във флотилията и да плават с вдигнати ветрила.

Всеки шкипер на ветроходната яхта носи отговорност за сигурността и действията на екипажа и гостите на ветроходната яхта, която управлява!

Участието е безплатно за всички!

Ветроходното плаване в навечерието на пълнолуние е любителско, като целта е да представи красотата на плаването под ветрила по лунната морска пътека, както и да обедини ветроходните яхти в обща флотилия за плаване по пълнолуние. Ветроходната флотилия плава от фара на Пристанище Варна до трета буна и възможно най-близо до брега с вдигнати ветрила, за да могат всички от плажа, крайбрежната алея и Морската градина да я наблюдават и да й се наслаждават.

Първото за България организирано Ветроходно плаване по пълнолуние ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ КОР КАРОЛИ организира на 25 август 2018 г. В плаването се включиха над 25 ветроходни яхти, а събитието получи изключително голяма популярност и беше силно отразено в социалните мрежи и десетки местни и национални медии.

Плаването по пълнолуние бе подарък за всички участници преминали обучение по ветроходство в курсовете на ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ КОР КАРОЛИ, като организира конкурс за снимка на ветроходна яхта по пълнолуние.

Победители в конкурса са Нели Александрова, Жасмина Иванова и Георги Димитров, които получиха награда ваучер „ветроходен курс за начинаещи“, а Георги подари ваучера си на Мартин Маринов на 18 г. Първоначално бе обявена една награда в конкурса, но поради изключителните снимки и старание на Жасмина и Георги, ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ КОР КАРОЛИ награди и тях. Снимките са направени от 3-та (Нели) и 1-ва буна (Жасмина) на крайбрежната алея и Фара на Морска гара (Георги).

Очаквайте нови конкурси!

ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ КОР КАРОЛИ организира това плаване в памет на кап. Георги Георгиев, като припомня мъдрите му послания: „Да приеме българинът морето в своя бит и да го използва за културен отдих, да разшири още повече областта на неговото приложение.“ (бел. кап. Георги Георгиев е първият българин, обиколил света сам с яхтата „Кор Кароли“ и успешно завършил „олимпийската“ регата за едночленен екипаж ОСТАР’76).