ПЛАВАНЕ ПО ПЪЛНОЛУНИЕ

На 25 август 2018 г. ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ КОР КАРОЛИ инициара първото за България организирано Ветроходно плаване по пълнолуние. В плаването се включиха над 25 ветроходни яхти, а събитието получи изключително голяма популярност и беше силно отразено в социалните мрежи и десетки местни и национални медии.

Ветроходното плаване в навечерието на пълнолуние бе любителско, като целта бе да представи красотата на плаването под ветрила по лунната морска пътека, както и да обедини ветроходните яхти в обща флотилия за плаване по пълнолуние. Ветроходната флотилия плава от фара на Пристанище Варна до трета буна и възможно най-близо до брега с вдигнати ветрила, за да могат всички от плажа, крайбрежната алея и Морската градина да я наблюдават и да й се наслаждават.

Плаването по пълнолуние бе подарък за всички участници преминали обучение по ветроходство в курсовете на ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ КОР КАРОЛИ, като организира конкурс за снимка на ветроходна яхта по пълнолуние.

Победители в конкурса са Нели Александрова, Жасмина Иванова и Георги Димитров, които получиха награда ваучер „ветроходен курс за начинаещи“, а Георги подари ваучера си на Мартин Маринов на 18 г. Първоначално бе обявена една награда в конкурса, но поради изключителните снимки и старание на Жасмина и Георги, ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ КОР КАРОЛИ награди и тях. Снимките са направени от 3-та (Нели) и 1-ва буна (Жасмина) на крайбрежната алея и Фара на Морска гара (Георги).


ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ КОР КАРОЛИ организира това плаване в памет на кап. Георги Георгиев, като припомня мъдрите му послания: „Да приеме българинът морето в своя бит и да го използва за културен отдих, да разшири още повече областта на неговото приложение.“ (бел. кап. Георги Георгиев е първият българин, обиколил света сам с яхтата „Кор Кароли“ и успешно завършил „олимпийската“ регата за едночленен екипаж ОСТАР’76).

ОЧАКВАЙТЕ В 2019 ОЩЕ ВЕТРОХОДНИ ПЛАВАНИЯ ПО ПЪЛНОЛУНИЕ!