GOLD SAILING:спортно-състезателно

СПОРТНО-СЪСТЕЗАТЕЛНО ВЕТРОХОДСТВО

В сезон 2020 Ви предлагаме два уникални курса за придобиване на практически опит, знания и умения в спортното ветроходство (sail racing) и състезателно ветроходство (участие в български и международни регати). В курсове ще придобиете практически знания и умения в спортно-състезателното ветроходство, като стратегии, тактики, маневри и др. (виж график и програма по-долу). Ще участвате като пълноправен член на екипаж на всички позиции с професионален инструктор.

В/я ESPRESSO MARTINI, модел FARR 45, дължина 13.86 м, ширина 4.24 м, газене 2.90 м.

Инструктори/шкипери: Павлин НАДВОРНИ/Атанас СТЕФАНОВ.

Избери своята дата за курс по спортно и/или състезателно ветроходство с участие в регати!

 

Kурс по спортно ветроходство

ГРАФИК 2020

АВГУСТ СЕПТЕМВРИ
5 19
23 20
29 26

Обучението е еднодневно в 8 астрономически часа и се провежда в акваторията на Варненския залив.

ЦЕНА: 295 лв.

ЦЕНА с отстъпка: 255 лв. (Всеки участник, преминал курс за начинаещи BRONZE SAILING или напреднали SILVER SAILING на Ветроходна академия Кор Кароли, ползва еднократна отстъпка-40 лв. от цената на курса.) ВИЖ ОЩЕ ОТСТЪПКИ ПО-ДОЛУ!

Курс по състезателно ветроходство с участие в регата

РЕГАТИ 2020

ЦЕНА: Отстъпки**:
06-09 август: Порт Бургас 695 лв. 595 лв.
12-15 август: Кор Кароли (Бургас-Варна) 695 лв. 595 лв.
*11-15 август: комбиниран крейсерско-спортен курс с круизна яхта „Ana Bella“с участие на регата „Кор Кароли“ (Варна-Бургас-Варна); 795 лв. 695 лв.
11-13 септември: Държавно първенство, Несебър
595 лв. 495 лв.
27-29 септември: Bosphorus Cup (Истанбул, Турция)
695 лв. 595 лв.
13-24 октомври: Rolex Middle Sea Race, Малта 995 евро 945 евро
01-10 ноември: Варна-Сочи/Батуми-Варна; (купа Pontvs Evxinvs) 795 евро 745 евро

*Всички курсове по състезателно ветроходство с участие на регата се провеждат на в/я Espresso Martini (екстремно и бързо плаване) или *в/я Ana Bella (круизен клас). Ако изберете да сте на в/я Espresso Martini, Ви препоръчваме да преминете интензивен еднодневен курс по спортно ветроходство (виж графика по-горе), за да прецените дали високия адреналин е подходящ за Вас. 

**ОТСТЪПКИ за състезателен курс с участие на регата:

1.Всеки участник, преминал курс за начинаещи BRONZE SAILING, напреднали SILVER SAILING или еднодневен курс по спортно ветроходство на Ветроходна академия Кор Кароли, ползва еднократна отстъпка-40 лв (спортно)/100 лв. (участие в регата) от цената на курса.

2. Всеки участник, който запише приятел/роднина в курс на Ветроходна академия Кор Кароли, ползва еднократна отстъпка-10% от цената на курса. Отстъпката важи само за едно лице, при условие, че вторият е заплатил курса.

3.Студенти между 18 и 25 годишна възраст, ползват 20% отстъпка от цената на курса.

4. Всеки участник наел ветроходна яхта през 2020 от Ветроходна академия Кор Кароли, ползва отстъпка от 5%.

ВАЖНО! В цената на курс по състезателно ветроходство с участие на регата Е включено за всеки участник:

-международен състезателен правилник по ветроходство;

-персонална фланелка за плаване;

-нощувки на ветроходната яхта;

В цената на курса НЕ е включена такса участие на организаторите на регатите. Всеки участник заплаща отделно таксата, ако регатата има такава!

ПРОГРАМА:

1) Състезателни правила по ветроходство на Международната Федерация по Ветроходство (World Sailing); видове дистанции (триъгълник, трапец, банан);

2) Хендикепни системи (ORC, IRC и др.);

3) Подготовка на яхтата за плаване, позиции на екипажа, взаимодействие между членовете на екипажа (ротационен принцип);

4) Стартова процедура, заобикаляне на знаци, финал;

5) Прилагане на стратегии и тактики, както и управление и контрол на яхтата в условията на реално състезание (регата);

6) Етикет в пристанище и култура на плаване;

Изискване е всеки участник да има основни познания и умения във ветроходството. Ако желаете можете да ги придобиете във ветроходен курс за начинаещи BRONZE SAILING на „Ветроходна академия Кор Корали“.

МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ!

Записване за участие.

 

„В Ню Порт, след приключването на участието си в трансатлантическата регата за самотни мореплаватели „ОСТАР-76“, във връзка с подготовката ми за околосветския рейс се наложи да закупя автопилот. В хода на покупката и формалностите около това контактувах с френски яхтсмени. Двама млади хора пожелаха да ми дойдат на гости. Поканих ги на „Кор Кароли“. Момичето малко не тактично ме запита: „Къде е тази страна България?“ Подадох на моите гости американски вестници, в които поместваха новини от Олимпийските игри в Монреал (1976 г.) и заедно с това таблицата на класирането на държавите-участнички по медали. България бе на четвърто място. А на свой ред запитах младата французойка къде е Франция? Оказа се, че тя е далеч зад България…“   

Кап. Георги Георгиев