ЕКИП

„Аз чувствам, аз се старая винаги да правя всичко, което трябва, така добре, както се изисква от обществото, в което живеем, в което се трудим.“ Кап. Георги Георгиев

Антоанета ГЕОРГИЕВА-автор и организатор наВетроходна академия Кор Кароли“.

Завършила е Икономически университет-Варна: бакалавър и магистър в съответните специалности „Финанси“ (модул „банково дело“) и „Корпоративни финанси“. По време на следването си, участва по студентски програми за културен обмен и стаж в Род Айлънд и Северна Каролина (Outer Banks), САЩ. Въпреки че има предложение за професионално развитие в САЩ, избира да се върне в България, защото обича родината си и вярва, че България всъщност е страната на неограничените възможности. Смята, че всеки е хубаво да поработи известно време в чужбина, за да се научи на дисциплина, отговорност и ноу-хау, които да приложи в България.

Повече от десет години работи в банковата система като много успешно разработва нов отдел за първокласно банкиране в родния си град Варна, в една от най-големите и водещи банки у нас. На следващ етап в София, участва по проект за доразвиване на този отдел с международни консултанти от McKinsey & Company. Отделът става еталон за първокласно банкиране в България.

През 2015 г. напуска банковата система, за да се занимава с обществено-полезна дейност. Създава сдружение „За интелигентен растеж“ за образователна дейност на деца и младежи. Работи в партньорство с УНИЦЕФ България, фондация „Карин дом“ и фондация „Заедно в час“.

Участвала е в редица форуми и работни групи: „Програмен период 2014-2020“ на ЕС в Европейския парламент в Брюксел, Белгия; „Младежка безработица“ по програма „Еразъм+“ в Берлин, Германия; кандидатурата на Варна за „Европейска столица на културата“ и титлата на „Варна-Европейска младежка столица 2017“ към Община Варна и др.

Преминала е квалификации и обучения по: „Мотивация на хора и екипи“, „Mind Mapping“, „Креативно мислене и иновативност“, „Ключови техники за успешни продажби“, „Ефективни маркетингови умения“, “Държавен протокол и етикет” и др.

Днес, отново е във финансовия сектор на ръководна позиция в друга голяма финансова компания, а ветроходството й е хоби, спорт и мисия.

За ветроходството:

Макар ветроходството да й е наследена мисия от дядо й (кап. Георги Георгиев), тя се включва активно в началото на 2016 г., когато Яхт клуб „Кап. Г. Георгиев-Порт Варна“ е в критичен момент и спомага за развитието му в проектни дейности. Автор и ръководител е на изключително успешните проекти: „Под ветрила“ (2016) и „Ветроходна академия“ (2017), включващи обучения по ветроходство на млади хора, регатно съдийство, брандиране на ветрила с логото на „Варна-Европейска младежка столица 2017“ и провеждане на първата за България междууниверситетска регата „Академика“. Проектите са финансирани съответно от Община Варна и Министерството на младежта и спорта и организирани от яхт клуб „Кап. Г. Георгиев-Порт Варна“.

Мечтае българското Черноморие да стане един от европейските центрове за ветроходство (но нека първо да стигнем румънците 😊). Вярва, че това може да се случи, когато се обединят всички (държава, бизнес и ветроходство) и работят в общото благо за патриотична кауза.

 

Павлин НАДВОРНИ- PREMIUM Sailing, Ексклузивно ветроходство.

Завършил е ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“-Варна, спец. „Корабоводене“ търговски флот, сертифициран: „YACHT MASTER OCEAN“ в British Yachting Association, „Капитан на кораб до 3000 БТ по море“, IMO 3.12 „Подготовка на морски инструктори“, IMO 6.09 „Оценяване, изпитване и освидетелстване на морски лица“ и др.

Състезател по ветроходство от 8 годишна възраст. Член на първия български екипаж в клас „Четвърттонник“, участвал на световно първенство по ветроходство (юли 1989 г., Англия).  По време на 12-то си пресичане на Атлантическия океан в участие на регата „ARC“ 2016, екипажът получава специална награда за оказване на помощ на друг екипаж по време на регатата.

Павлин Надворни е първият българин, работещ в международната яхтена индустрия на различни позиции като капитан, помощник-капитан и главен механик на яхти между 15 и 74м. Повече от 13 години работи на яхти в Средиземно море, Карибския басейн, Тихия, Индийския и Атлантическия океан като гости на борда са Брус Уилис, Деми Мур, Силвио Берлускони, Роджър Мур, Стенли Джафи и др.

Собственик и управител е на „БЛЕК СИЙ ЯХТ СЕРВИС“ ООД и „БЛЕК СИЙ ЯХТИНГ“ ООД.