ПРОГРАМА МЛАДЕЖИ

„Наръчник за морска култура“ – прочети: Maritime Handbook

„Морска палитра“ – прочети: Морска палитра

Всички студенти  на възраст между 18 и 25 г., ползват 50% отстъпка от цената на курс за начинаещи BRONZE SAILING. Запиши се тук.

Ветроходна академия Кор Кароли съвместно със Сдружение „За интелигентен растеж“ и с подкрепата на ТоталЕнерджис ЕП България Б.В. и ОМВ Офшор България ГмбХ, реализира два проекта за надграждане на морската култура сред младите хора и обучение по ветроходство.

Резултатите от проектите са електронно и печатно издание на:

„Наръчник за морска култура“ – изтегли в pdf: Maritime_Handbook

„Морска палитра“ – изтегли в pdf:Морска палитра

Основаната цел на проектите бе студенти до 29 годишна възраст да изградят морска култура по новаторски начин, като се докоснат в директни ситуации на море чрез обучение по ветроходство.

Друга цел бе да се изгради устойчивост за морската култура сред техните връстници и обществото като цяло чрез създаване от младежите за младежи-палитра (карти) с въпроси и отговори на морска тематика и изграждане на морска култура с полезни и образователни текстове.

 

 „На моряка е присъща скромността. Това, че станах обект на внимание след околосветския рейс с „Кор Кароли“, не е леко за мен. Много от приятелите ми се шегуват, като казват, че навярно в морето съм се чувствал по-добре, отколкото сега. Това не е така, тъй като едно плаване се извършва не за овации, а в името на някаква голяма цел, в името на родината.“

Кап. Георги Георгиев