НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ

ВЕТРОХОДСТВО В ЧЕРНО МОРЕ
ПЪРВО ИЗДАНИЕ

Заповядайте на първо издание на Национален форум „ВЕТРОХОДСТВО В ЧЕРНО МОРЕ”, организиран от ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ КОР КАРОЛИ, в партньорство с НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ „Васил Левски“, ИКОНОМИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ– Варна, ДП „ПРИСТАНИЩНА ИНФРАСТРУКТУРА, NOKIA, БОН МАРИН, ПОДДЪРЖАНЕ ЧИСТОТАТА НА МОРСКИТЕ ВОДИ АД и БЛЕК СИЙ ЯХТИНГ.

Тема на форума: Ветроходството като спорт, професия, хоби, терапия и екологично плаване в Черно море и България;

Дати и място на провеждане:

1) 24 март 2019 – гр. Варна; 9:30-17:00 ч. Икономически университет – Варна;

2) 31 март 2019 – гр. София; 9:30-17:00 ч. Национална спортна академия „Васил Левски”;

И двата университета предоставят най-големите си и модерни аули за Форума.

Специални гост-лектори:
  • Проф. Пенчо Гешев – ректор на НСА „Васил Левски”, професор по ветроходство;
  • Проф. Камен Фильов – член и международен съдия в Световната федерация по ветроходство (World Sailing); вицепрезидент на Европейската федерация по ветроходство (EUROSAF) и почетен председател на Българската федерация по ветроходство.

Лектори:

  • Изявени ветроходци и собственици на ветроходни яхти в България;
  • Младежи, обучени на ветроходство по младежки програми;

Всички лектори ще разкажат своята лична история; как и защо са избрали ветроходството, на какво учи морето и ветроходството в живота; за уважението и любовта към морето.

През следващия месец ще Ви предстaвяме всеки един лектор с кратка биография.

Очаквайте уникални неща!

ВХОДЪТ е СВОБОДЕН за всички. Изисква се предварителна регистрация във формата по-долу!

ВАЖНО! Всеки регистрирал се и потвърдил регистрацията си в дена на форума във Варна или София ще участва в жребий за ВАУЧЕР-ПОДАРЪК „Ветроходен курс за начинаещи”. Ваучерът не е поименен и може да бъде предоставен на друго лице.

Цел на форума: Да се популяризират възможностите и предимствата на ветроходството в Черно море сред повече хора, включително млади хора, които никога не са се занимавали с ветроходство. Форумът е подходящ за всички, които обичат морето, искат да обогатят познанията си за българското Черноморие и желаят да разширят още повече обхвата на неговите възможности.

Вашето име *:
Вашият E-mail *:
Телефон *:
Място на присъствие *:
Имате ли тема, която желаете да се обсъжда?

ПРОГРАМА

31.03.2019 АУЛА МАКСИМА, НСА „Васил Левски”, София

9:30-10:00 ч. – Регистрация;

10:00-11:00 ч.

1.Антоанета Георгиева: откриване на Форума; Ветроходна академия Кор Кароли;

2.Проф. Пенчо Гешев (ректор на НСА, професор по ветроходство): ролята на НСА в развитието на ветроходството в България; промени в новия Закон за спорта;

3.Проф. Татяна Янчева (зам.ректро на НСА): психология във ветроходство;

11:20-12:00 ч.

1.Лъчезар Братоев: ветроходство – хоби или професия; ветроходството – масов спорт или спорт на богати; какви са ползите от участие в регата.

2.Мариана Басарова: възможности за обучение по ветроходство в България;

3.Дончо Папазов: ветроходството и морето – какво дава и какво взема; ветроходството сред обществото и медиите; екологично плаване;

12:20-13:00 ч.

1.Стоян Георгиев: Черноморски шампионат юни 2019 (Румъния-България-Турция); защо румънците (по на север) развиват ветроходство с толкова бързи темпове; предимства на северното Черноморие.

2.Елена Банкова: жените във ветроходство;

3.Павел Дуков: ветроходна яхта или уиндсърф-разлики; хендикепна система във ветроходството и ползите от нея; изграждане на екипаж.

14:00-14:40 ч.

1.Д-р Георги Манев-съпоставка между уиндсърфа и кайтсърфа, как се развива кайтсърфа в България и какви са тенденциите за тази нова олимпийска дисциплина (2024).

2.Проф. Камен Фильов (World Sailing): бъдещето на ветроходството у нас и по света; тенденции в Световно ветроходство (World Sailing);

15:00-15:40 ч.

1.Павлин Надворни: ветроходството- мореплаване или спорт; нови ветроходни предизвикателства.

2.Светлозар Тенев: Черно море- най-добрият учител по ветроходство; ветроходството- морският шах; как и колко време се подготвя една ветроходна яхта за плаване и регата; безопасност в морето.

16:00-17:00 ч.

1.Д-р Васил Куртев: неизпълнена мечта във ветроходството; каква е разликата да плаваш сам и с екипаж; да построиш ветроходна яхта днес;

2.Петър Киров (Главен секретар на ИАМА): Морска администрация-ветроходство и нови правила;

3.Ангел Забуртов (Генерален директор Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”)-яхтени пристанища и визия на ДП „Пристанищна инфраструктура”;

4.Антоанета Георгиева: закриване на Форума;