ПРОГРАМА МЛАДЕЖИ

ПРОЕКТ „НАРЪЧНИК ЗА МОРСКА КУЛТУРА“

Maritime_Handbook

Ветроходна академия Кор Кароли съвместно със Сдружение „За интелигентен растеж“ и с подкрепата на Total E&P Bulgaria B.V. , реализира проект „Наръчник за морска култура“. Прочети, рагледай или изтегли оттук в pdf: Maritime_Handbook

Основаната цел на проекта е студенти до 29 годишна възраст от шестте варненски университета да изградят морска култура по новаторски начин, като се докоснат в директни ситуации на море чрез ветроходство. Друга цел е да се изгради устойчивост за морската култура сред техните връстници и обществото като цяло чрез създаване от младежите за младежи-наръчник за морска култура на достъпен и разбираем език.
Проектът се реализира чрез няколко дейности: след информационна кампания за набиране на участниците, младежи до 29 г. (представители-студенти на всеки университет във Варна-ИУ,МУ, ТУ, ВВМУ, ВСУ и ВУМ) преминаха с иновативен модел изграждането на морска култура, а именно учене чрез преживяване, включващо обучение по основи на ветроходство във Ветроходна академия Кор Кароли. В следваща дейност, студентите работиха съвместно в група с ментори, които им помагаха и поставяха задачи, за създаването на наръчник за морска култура. Наръчникът е публикуван в електронен вариант (виж по-горе) за максимална публичност и се разпространява в печатно издание от 2000 бр. тираж.

Всички студенти  на възраст между 18 и 25 г., ползват 50% отстъпка от цената на курс за начинаещи BRONZE SAILING и 20% отстъпка от цената на курс за спортно-състезателно ветроходство GOLD SAILING!

Изискване е всеки участник да умее да плува!

Запиши се тук.

 „На моряка е присъща скромността. Това, че станах обект на внимание след околосветския рейс с „Кор Кароли“, не е леко за мен. Много от приятелите ми се шегуват, като казват, че навярно в морето съм се чувствал по-добре, отколкото сега. Това не е така, тъй като едно плаване се извършва не за овации, а в името на някаква голяма цел, в името на родината.“

Кап. Георги Георгиев