ПРОГРАМА МЛАДЕЖИ

ПРОЕКТ „МОРСКА ПАЛИТРА“

Maritime_Handbook

Ако си студент на възраст между 18 и 29 години и искаш да се запознаеш с ветроходството и морската култура, включи се в проект „Морска палитра“ и съвместно с твои връстници ще направиш „Морска палитра“ и ще преминеш ветроходен курс за начинаещи, напълно безплатно. Срок на записване до 10 ноември 2022 г.

Запиши се тук.

Ветроходна академия Кор Кароли съвместно със Сдружение „За интелигентен растеж“ и с подкрепата на TOTAL ENERGIES EP BULGARIA B.V , реализира втора част за надграждане на морската култура сред младите хора. Първата и много успешна част, бе реализирането на проект „Наръчник за морска култура“. Прочети, рагледай или изтегли оттук в pdf: Maritime_Handbook

Основаната цел на проекта е студенти до 29 годишна възраст от варненските университета да изградят морска култура по новаторски начин, като се докоснат в директни ситуации на море чрез ветроходство. Друга цел е да се изгради устойчивост за морската култура сред техните връстници и обществото като цяло чрез създаване от младежите за младежи-палитра (карти) за морска култура с полезни текстове, куизове и цветни графики.

Проектът ще се реализира чрез няколко дейности: след информационна кампания за набиране на участниците, десет младежи до 29 г. ще преминат с иновативен модел изграждането на морска култура, а именно учене чрез преживяване, включващо практическо обучение по ветроходство във Ветроходна академия Кор Кароли. Осем младежи, участвали в предходния проект „Наръчник за морска култура“ също да надградят уменията си с ветроходна практика за напреднали, като в същото време ще водят новите участници в създаването на палитра за морска култура.

По време на тази дейност, студентите ще работят съвместно ментори, които ще им помагат и поставят задачи, за създаването на палитра за морска култура с най-важните неща по сигурността, етикета, поведението в морето и др. Картите за морска култура ще бъдат подредени от дизайнер и разпространяването им в печатно издание. 

Всички студенти  на възраст между 18 и 25 г., ползват 50% отстъпка от цената на курс за начинаещи BRONZE SAILING и 20% отстъпка от цената на курс за спортно-състезателно ветроходство GOLD SAILING!

Изискване е всеки участник да умее да плува!

Запиши се тук.

 „На моряка е присъща скромността. Това, че станах обект на внимание след околосветския рейс с „Кор Кароли“, не е леко за мен. Много от приятелите ми се шегуват, като казват, че навярно в морето съм се чувствал по-добре, отколкото сега. Това не е така, тъй като едно плаване се извършва не за овации, а в името на някаква голяма цел, в името на родината.“

Кап. Георги Георгиев