ПРОГРАМА МЛАДЕЖИ

ПРОЕКТ „НАРЪЧНИК ЗА МОРСКА КУЛТУРА“

АКО СИ СТУДЕНТ МЕЖДУ 18 И 29 ГОДИНИ И  ОБИЧАШ МОРЕТО, ТЕ КАНИМ ДА СЕ ВКЛЮЧИШ В ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА НАРЪЧНИК ЗА МОРСКАТА КУЛТУРА!

Ветроходна академия Кор Кароли съвместно със Сдружение „За интелигентен растеж“ и с подкрепата на Total E&P Bulgaria B.V. , реализира проект „Наръчник за морска култура“

 

ЗА КОГО?

За СТУДЕНТИ между 18 и 29 г. от варненските университети;

КАКВО ВКЛЮЧВА?

-Обучение по основи на ветроходството (безплатно);

-Среща-разговори с представители и изявени морски деятели (ветроходци, капитани, гмуркачи, изследователи и др.);

-Работа в екип с модератори за създаване на Наръчник за морска култура (доброволчество);

КАК ДА СЕ ЗАПИША ЗА УЧАСТИЕ?

1. Попълни електронната форма по-долу.

2. Избери от падащо меню програма „Младежи“;

3. В свободния текст запиши университет, специалност и курс (при одобрение за участие ще се изисква служебна бележка от университета);

ЗАПИСВАНЕ ЗА УЧАСТИЕ-ЕЛЕКТРОННА ФОРМА

Краен срок за записване до 31 октомври 2020 г. или до запълване на участниците.

Проектът е за 16 студенти, като ще бъдат разделени на няколко сесии в обучение по ветроходство от септември до ноември, след което ще продължат със срещи дискусии и работа с модератори за създаване на Наръчник за морска култура. Проектът приключва на 30 април 2021 г.

Основаната цел на проекта е студенти до 29 годишна възраст от шестте варненски университета да изградят морска култура по новаторски начин, като се докоснат в директни ситуации на море чрез ветроходство. Друга цел е да се изгради устойчивост за морската култура сред техните връстници и обществото като цяло чрез създаване от младежите за младежи-наръчник за морска култура на достъпен и разбираем език.
Проектът ще се реализира чрез няколко дейности: след информационна кампания за набиране на участниците, шестнадесет младежи до 29 г. (представители-студенти на всеки университет във Варна-ИУ,МУ, ТУ, ВВМУ, ВСУ и ВУМ) ще преминат с иновативен модел изграждането на морска култура, а именно учене чрез преживяване, включващо обучение по основи на ветроходство във Ветроходна академия Кор Кароли. В следваща дейност, студентите ще работят съвместно в група с ментори, които ще им помагат и поставят задачи, за създаването на наръчник за морска култура с най-важните неща по сигурността, етикета, поведението на плажа и в морето и др. Наръчникът ще бъде публикуван в електронен вариант за максимална публичност и разпространяването му в печатно издание.

Всички студенти извън участие в проекта „Наръчник за морска култура“, на възраст между 18 и 25 г., ползват 50% отстъпка от цената на курс за начинаещи BRONZE SAILING и 20% отстъпка от цената на курс за спортно-състезателно ветроходство GOLD SAILING!

Изискване е всеки участник да умее да плува!

Запиши се тук.

 „На моряка е присъща скромността. Това, че станах обект на внимание след околосветския рейс с „Кор Кароли“, не е леко за мен. Много от приятелите ми се шегуват, като казват, че навярно в морето съм се чувствал по-добре, отколкото сега. Това не е така, тъй като едно плаване се извършва не за овации, а в името на някаква голяма цел, в името на родината.“

Кап. Георги Георгиев