GOLD SAILING:спортно-състезателно

СПОРТНО-СЪСТЕЗАТЕЛНО ВЕТРОХОДСТВО

В сезон 2023 Ви предлагаме курс по спортното-състезателно ветроходство с участие в регата. В курса ще придобиете практически знания и умения в спортно-състезателното ветроходство, като оптимизация на ветрилата, стратегии, тактики, маневри и др. (виж програма по-долу). Ще участвате като пълноправен член на екипаж с професионален инструктор.

ГРАФИК 2023

РЕГАТИ 2023  Редовна: Отстъпка*
11-15 август: Кор Кароли (Бургас-Варна) 395 евро 375 евро
 19-20 август: Порт Варна
355 евро 335 евро
19-20 август: Порт Бургас
395 евро 375 евро

Ветроходна яхта: в/я ESPRESSO MARTINI, модел FARR 45, дължина 13.86 м, ширина 4.24 м, газене 2.90 м.

Инструктор: Павлин НАДВОРНИ/Васил ПОПОВ.

ОТСТЪПКИ:

1. Всеки участник, преминал курс на Ветроходна академия Кор Кароли, ползва еднократна отстъпка-20 евро от цената на курса.

2. Всеки участник, който се запише приятел/роднина в курс на Ветроходна академия Кор Кароли, ползва еднократна отстъпка-5% от цената на курса. Отстъпката важи само за едно лице, при условие, че вторият е заплатил курса.

ПРОГРАМА: СЪСТЕЗАТЕЛНО ВЕТРОХОДСТВО С УЧАСТИЕ В РЕГАТА

1) Състезателни правила по ветроходство на Международната Федерация по Ветроходство (World Sailing); видове дистанции (триъгълник, трапец, банан);

2) Хендикепни системи (ORC, IRC и др.);

3) Подготовка на яхтата за плаване, позиции на екипажа, взаимодействие между членовете на екипажа (ротационен принцип);

4) Стартова процедура, заобикаляне на знаци, финал;

5) Прилагане на стратегии и тактики, както и управление и контрол на яхтата в условията на реално състезание (регата);

Изискване е всеки участник да има основни познания и умения във ветроходството. Ако желаете можете да ги придобиете във ветроходен курс за начинаещи BRONZE SAILING на „Ветроходна академия Кор Корали“.

Записване за участие.

 

„В Ню Порт, след приключването на участието си в трансатлантическата регата за самотни мореплаватели „ОСТАР-76“, във връзка с подготовката ми за околосветския рейс се наложи да закупя автопилот. В хода на покупката и формалностите около това контактувах с френски яхтсмени. Двама млади хора пожелаха да ми дойдат на гости. Поканих ги на „Кор Кароли“. Момичето малко не тактично ме запита: „Къде е тази страна България?“ Подадох на моите гости американски вестници, в които поместваха новини от Олимпийските игри в Монреал (1976 г.) и заедно с това таблицата на класирането на държавите-участнички по медали. България бе на четвърто място. А на свой ред запитах младата французойка къде е Франция? Оказа се, че тя е далеч зад България…“   

Кап. Георги Георгиев