РЕГАТА ПЪЛНОЛУНИЕ

 

РЕГАТА ПЪЛНОЛУНИЕ 2024

19-21 ЮЛИ

ВАРНА

Най-романтичната РЕГАТА ПЪЛНОЛУНИЕ 2024 ще се проведе за седма поредна година, организиранa от Ветроходна академия Кор Кароли с подкрепата на  CORTEVA Agriscience, CAMPUS 90 и Hydromark.

 

ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ КОР КАРОЛИ кани всички собственици на ветроходни яхти да се включат в състезанието, което по регламент се плава само под ветрила. Регата ПЪЛНОЛУНИЕ ще се проведе по хандикапната система ORC. Записването за регата е електронно с попълване на следния електронен формуляр:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdthObWqGJ_QwSzEfkibX5JU1Cv0n2p_kfo5M1unet5gVglTQ/viewform?usp=sf_link

или се подава на мейл: info@corcarolisailing.org  формуляр и декларации. Изтегли по-долу:

FullMoon 2024 _EntryForm

Full_Moon_Regatta_Sailing_2024_Control_Form_Category4

Всеки шкипер на ветроходната яхта носи отговорност за сигурността и действията на екипажа и гостите на ветроходната яхта, която управлява! Таксата за участие e 20 лв. за член на екипажа.

СЪСТЕЗАТЕЛНИ ИНСТРУКЦИИ:

ИЗВЕСТИЕ/ОБЯВА ЗА РЕГАТА:

Целта на регатата е да представи красотата на плаването под ветрила по лунната морска пътека, както и да обедини ветроходните яхти в обща флотилия за плаване по пълнолуние.

Ветроходната флотилия на третия ден (03 юли 2023 г., понеделник) плава от фара на Пристанище Варна до трета буна и възможно най-близо до брега с вдигнати ветрила, за да могат всички от плажа, крайбрежната алея и Морската градина да я наблюдават и да й се наслаждават.

КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРА СНИМКА! ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ КОР КАРОЛИ обявява конкурс за най-добра снимка на ветроходна яхта по време на регатата ПЪЛНОЛУНИЕ 2023.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА: Всеки участник трябва да изпрати снимката си на мейл: info@corcarolisailing.org и/или да публикува снимката в личния си профил във Фейсбук публично, като отбележи страницата в поста @Ветроходна академията Кор Кароли: https://www.facebook.com/CorCaroliSailingAcademy/.

С изпращане на снимката на мейла, участникът се съгласява да бъде публикувана във фейсбук страницата на Ветроходна академията Кор Кароли: https://www.facebook.com/CorCaroliSailingAcademy/.

Победителят ще спечели ваучер за ветроходен курс за начинаещи!

Победители от предходни години в конкурс за най-добра снимка на ветроходна яхта по пълнолуние:

2023 г. (01-03 юли) – Емил Милев

2022 г. (09-10 септември) – Мая Стоянова

2021 г. (20-22 август)-Неделчо Неделчев 2020 г. (01-02 септември)-Георги Бончев

2019 г. (14 август)-Пламен Стоянов

2018 г. (25 август)-Нели Александрова

 

ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ КОР КАРОЛИ организира тази регата в памет на кап. Георги Георгиев, като припомня мъдрите му послания: „Да приеме българинът морето в своя бит и да го използва за културен отдих, да разшири още повече областта на неговото приложение.“ (бел. кап. Георги Георгиев е първият българин, обиколил света сам с яхтата „Кор Кароли“ и успешно завършил „олимпийската“ регата за едночленен екипаж ОСТАР’76).