РЕГАТА ПЪЛНОЛУНИЕ

За четвърта поредна година, Ветроходна академия Кор Кароли организира РЕГАТА ПЪЛНОЛУНИЕ 2021. Регатата се провежда с подкрепата на CORTEVA Agriscience.

ПРОГРАМА

Петък 20 август 2021 г.

15:00-18:00     Подаване на заявки в Регатния офис (Яхт клуб LZ Yachting 1991-Морска гара Варна);

Събота 21 август 2021 г.

13:00-15:00     Късно подаване на заявки в регатен офис;

15:15              Среща на шкиперите и Регатната комисия ( пред Регатния офис);

16:00 – 22:00   Гонки във Варненски залив: Фар Варна-Трета Буна-Фар Варна;

22:00               Социална програма;

Неделя,  22 август 2021 г.

16:00 – 22:00   Гонки във Варненски залив: Фар Варна-Трета Буна-Фар Варна;

22:00              Награждаване и закриване на регатата;

ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ КОР КАРОЛИ кани всички собственици на ветроходни яхти да се включат в състезанието, което по регламент се плава само под ветрила. Регата-плаване ПЪЛНОЛУНИЕ ще се проведе по хандикапната система ORC и клас „Свободен“. Клас „Свободен“ е за  яхти, които нямат сертификати ORC и/или ще участват за първи път на регата. Записването за регата е електронно с попълване на следния електронен формуляр:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdthObWqGJ_QwSzEfkibX5JU1Cv0n2p_kfo5M1unet5gVglTQ/viewform?usp=sf_link

Всеки шкипер на ветроходната яхта носи отговорност за сигурността и действията на екипажа и гостите на ветроходната яхта, която управлява! Таксата за участие e 10 лв. за член на екипажа.

ИЗВЕСТИЕ ЗА РЕГАТА: NOR_Full_Moon_Regatta_Sailing 2021

 

КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРА СНИМКА! ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ КОР КАРОЛИ обявява конкурс за най-добра снимка на ветроходна яхта по време на регатата-плаване ПЪЛНОЛУНИЕ 2021 и публикувана във Фейсбук страницата на Академията: https://www.facebook.com/CorCaroliSailingAcademy/. Победителят ще спечели ваучер за ветроходен курс за начинаещи!

Снимката с визията на регата-плаване ПЪЛНОЛУНИЕ 2020 е на победителят в конкурса от 2019 г.-Пламен Стоянов, заснета на входа на Морска градина Варна.

Ветроходната регата-плаване по пълнолуние е непрофесионално състезание, като целта е да представи красотата на плаването под ветрила по лунната морска пътека, както и да обедини ветроходните яхти в обща флотилия за плаване по пълнолуние. Ветроходната флотилия плава от фара на Пристанище Варна до трета буна и възможно най-близо до брега с вдигнати ветрила, за да могат всички от плажа, крайбрежната алея и Морската градина да я наблюдават и да й се наслаждават.

Първото за България организирано Ветроходно плаване по пълнолуние ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ КОР КАРОЛИ организира на 25 август 2018 г., а второто в навечерието на пълнолуние и празника на Варна, 14 август 2019 г. от 20:00 ч. В плаването се включиха над 25 ветроходни яхти, а събитието получи изключително голяма популярност и беше силно отразено в социалните мрежи и десетки местни и национални медии.

Плаването по пълнолуние през 2019 и 2018 бе подарък за всички участници преминали обучение по ветроходство в курсовете на ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ КОР КАРОЛИ, като организира конкурс за снимка на ветроходна яхта по пълнолуние.

Победители в конкурса за 2019 г. са Пламен Стянов и Веселин Джонов, а за 2018 г. са Нели Александрова, Жасмина Иванова и Георги Димитров, които получиха награда ваучер „ветроходен курс за начинаещи“, а Георги подари ваучера си на Мартин Маринов на 18 г. Първоначално бе обявена една награда в конкурса, но поради изключителните снимки и старание на Веселин, Жасмина и Георги, ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ КОР КАРОЛИ награди и тях.

 

Снимките от 2019 са направени от Морската градина (Пламен Стоянов и Веселин Джонов), а през 2018 от 3-та (Нели) и 1-ва буна (Жасмина) на крайбрежната алея и Фара на Морска гара (Георги).

ВЕТРОХОДНА АКАДЕМИЯ КОР КАРОЛИ организира това плаване в памет на кап. Георги Георгиев, като припомня мъдрите му послания: „Да приеме българинът морето в своя бит и да го използва за културен отдих, да разшири още повече областта на неговото приложение.“ (бел. кап. Георги Георгиев е първият българин, обиколил света сам с яхтата „Кор Кароли“ и успешно завършил „олимпийската“ регата за едночленен екипаж ОСТАР’76).